Weleens iemand zien krabben? Grote kans dat je zelf ook een onbedwingbare neiging krijgt om te gaan krabbelen. Jeuk is zeer aanstekelijk. Jeuk kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld jeuk door: stress, beestjes, huidziekten, overgevoeligheid, allergie.Het is belangrijk dat je uitzoekt wat de oorzaak is. Een veel voorkomende oorzaak is de huidziekte Psoriasis.
Hier volgen wat praktische Tips en Trics voor wat je bij jeuk bij Psoriasis zelf eenvoudig kunt doen, of beter kunt laten.
  1. Blijf relaxed. Zo weinig mogelijk stress! (Langdurige) stress is een absolute trigger. Op momenten dat je je druk gaat maken wordt het erger.
  2. Eet veel fruit, visolie, vis en bruin brood. Neem Vitamine D.
  3. Wrijf schijfjes citroen stevig in op plekken die jeuken. Het helpt! De plekjes worden er wel een beetje rood van.
  4. Probeer niet te krabben aan psoriasisplekken, want dat kan de psoriasis verergeren en nieuwe plekken doen ontstaan. Het vervelendste is nog wel dat het zo lekker is om te krabben.
  5. Houd je huid vochtig, want droogte verergert jeuk. Kleed jezelf goed warm in makkelijke kleren zodat je huid beetje vochtig wordt door evt een beetje zweten. Dat scheelt al veel jeuk. Een navulbare zak ijs naast je bed werkt ook goed tegen jeuk. Als dat onhandig is, laat dan eventueel wat koud water over de aangetaste plek lopen.
  6. Let op je voeding. Beperk of vermijd peper, zout, en zuivel.
  7. Het is niet eenvoudig, maar toch aan te raden: accepteer een bepaalde mate van psoriasis. Accepteren wordt ook wel “de diepe zucht van de ziel” genoemd. Psoriasis is een chronische aandoening. Verwacht dus ook niet dat een crème, behandeling of therapie je voor de rest van je leven van je psoriasis geneest.
  8. Geef een nieuw product of een behandeling wat tijd en geef niet te snel op. Psoriasis is een chronische aandoening, en crèmes hebben vaak een aanloopperiode nodig om hun werk te kunnen doen. Probeer een nieuwe crème daarom ook minstens drie weken consequent uit. Verlang geen snel, maar een duurzaam resultaat.
  9. Smeer je meerdere malen per dag lekker in met een product dat goed intrekt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Minerale Bodyboter van Sea of Life.Deze bodyboter met een hoge concentratie aan Dode zee mineralen is een absolute zaligheid en kalmeert de jeuk.
  10. Heb jij de variant met gebarsten huid of kloofjes? Gebruik dan een crème met Aloe Vera, zoals de Aloe Vera Gel van Sea of Life. Of de Organic Repair Lotion van Essential Care, die je enkel op de aangetaste plekken aanbrengt. Bij ernstige kloven helpt het om een pleister met een herstellende creme op de kloven de plakken, zoals bijvoorbeeld de Organic Calendula Balm van Essential Care. Laat de pleister zo lang mogelijk zitten.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Sommige van deze tips ken je misschien al, maar misschien zit er iets bij wat werkt voor jou. Laat weten wat jouw ervaringen of tips zijn! Die worden dan geplaatst in de nieuwtjesrubriek, of op de Fairy Handsome blog en/of Hyves. Zo heeft iemand anders daar dan misschien weer wat aan!

Beauty Quote

Schoonheid is kracht; de glimlach is haar wapen. ~Charles Reade