Onze handen hebben het vooral in de winter zwaar te verduren. Een lagere luchtvochtigheid, verwarming in huis en auto, winterse kou en schoonmaakmiddelen zijn maar een paar van de oorzaken die maken dat onze handen pijnllijk, droog of schilferig worden, of nog vervelender, kloven veroorzaken. Vaak zoekt men verlichting bij een lekkere warme douche of bad, maar helaas wordt het hier niet beter van. Integendeel. Je huid droogt er nog meer van uit. Kloven zijn hardnekkig en komen ook vaak weer terug. Daarom moet je maatregelen nemen om ze te voorkomen. Bijvoorbeeld zo vaak mogelijk een hydraterende handcrème gebruiken ( zes, zeven keer per dag is geen overbodige luxe) en huishoudhandschoenen gebruiken bij de afwas of ander poetswerk. Wees wel matig in het gebruik van handschoenen. Als je namelijk langdurig rubberen handschoenen draagt, worden de handen vochtig van het zweet, wat wederom uitdroogt. Wat kun je doen? Wij zetten hieronder wat tips op een rijtje:
  1. Vermijd te droge lucht in huis (en in de auto) door een luchtbevochtiger te plaatsen, of een bakje water aan de verwarming te hangen
  2. Zet de verwarming in je slaapkamer (en ook die van je kindjes) ‘s nachts uit.
  3. Veel met de auto op pad? Zet de verwarming niet te hoog. Trek liever een extra trui aan.
  4. Smeer je handen zes á zeven keer per dag in met een goede, hydraterende crème.
  5. Draag tijdens het schoonmaken katoenen huishoudhandschoenen onder gewone huishoudhandschoenen. Gewone huishoudhandschoenen bevatten rubber, waar je met een beschadigde huid overgevoelig op kunt reageren.
  6. Gebruik in bad een olie in plaats van badschuim.
  7. Gebruik een keer per week een handmasker.
  8. Smeer voor het slapen gaan je handen in met een dikke laag hydraterende crème en trek daarover dunne handschoenen aan (verkrijgbaar bij de apotheek). De Dermud Handcrème van AHAVAverlicht onmiddellijk bij extreem droge huid en kloven. Het is een dikke romige crème die verrassend snel intrekt, schilfers doet verdwijnen, jeuk verzacht, en je handen weer pijnloos en zacht maakt.
Beauty Quote
Charme wordt beetje bij beetje ontdekt. Schoonheid valt met de deur in huis.~Auteur onbekend