1. Heb je een gevoelige huid of huidproblemen? Kies dan uitsluitend producten uit een tube of met een pompverdeler. Waarom? Elke keer als je met je vingers in je dagcrème zit, voeg je bacteriën toe aan je crème. Zo infecteer je jezelf dus keer op keer.
  2. Sluit na gebruik van een crème de tube of het potje weer goed af. Laat de verpakking nooit openstaan.
  3. Bescherm je crèmes tegen extreme temperaturen. Bewaar crèmes in de zomer op een koele plaats.
  4. Zit je huidverzorging in een potje? Gebruik dan een spateltje om de crème uit het potje te halen, zodat de crème in het potje schoon blijft en de werking ervan niet vermindert.
  5. Let op de houdbaarheid van crèmes. Het moment waarop je de verpakking opent, is bepalend. Dit geldt vooral voor zonnebrandcrèmes die nog wel eens een jaartje al gebruikt in de kast willen blijven staan.
  6. Gebruik geen nachtcreme als dagcreme. Dag en nachtcrèmes hebben verschillende functies. Maar één van de belangrijkste redenen om in ieder geval je nachtcrème overdag niet in plaats van je dagcrème te gebruiken, is misschien wel dat je huid dan bescherming tegen uva- en uvb-straling mist.

TIP: Wil je de daad meteen bij het woord voegen? de dag/nacht crème van Sea of Life is een dag en nachtcrème in één, en zit in een handige tube. AHAVA heeft de kalmerende dagcrème en kalmerende nachtcrème wel apart. Deze zitten in een pompverdeler.

Beauty Quote

”Vrouwelijk schoon kan je nooit precies in cijfers achter de komma uitdrukken,want juist de afronding maakt het zo mooi”~Auteur onbekend