De dagelijkse omgang met een droge huid is vaak zo ongemakkelijk. Het jeukt, schilfert, en voelt ruw en geïrriteerd. Jouw droge huid heeft speciale zorg nodig om je huidproblemen te verzachten. In de komende weken volgen daarom enkele belangrijke verzorgingstips, die verlichting bieden.

Gebruik iedere dag een goede moisturizer. Als je huid echt droog is, is het raadzaam je huid meerdere keren per dag in te smeren. Het beste tijdstip om je huid te hydrateren is meteen na het douchen of baden. Zo kan de moisturizer nog beter het vocht in je huid vasthouden om die zo de hele dag door gehydrateerd te houden.

Vooral bij een (extreem) droge huid is het belangrijk dat je zorgvuldig de moisturizer kiest die je wilt gaan gebruiken. Je kunt het beste eentje kiezen die speciaal is ontworpen voor mensen die een droge huid hebben. Neem bij voorkeur liever een crème dan een lotion voor jouw droge velletje. Kies zorgvuldig jouw ideale moisturizer, wat niet betekent dat een goed product altijd een vermogen hoeft te kosten! Maak er een goede gewoonte van het etiket van het product goed te lezen en te selecteren op ingrediënten als: Minerale olie, lanoline, glycerine, of hyaluronzuur. Deze zijn geweldig om de huid goed gehydrateerd te houden.
Heel geschikt geprijsd is de Zweedse pure en eerlijke  dagcrème van Excelen. Deze is op glycerinebasis, en heeft fantastische vochtinbrengende eigenschappen.
Of de zalig ruikende  
Sea of Life dag en nachtcrème, met Dode Zee Mineralen.

Check altijd de ingrediënten in je huidverzorgingsproducten
Voordat je andere huidverzorgingsproducten gaat aanschaffen zoals toners, gezichtsreinigingsmiddelen, of anti-aging producten, zorg er dan voor dat je kijkt naar de ingrediënten die er in zitten. Sommige producten kunnen ingrediënten bevatten die een droge huid juist irriteren, waardoor het nog erger wordt. Vermijd producten die alpha hydroxy zuur, zeep, alcohol of kunstmatige geurstoffen bevatten. Zij zullen je huid geen goed doen, of nog erger, juist verslechteren! Het beste is om voor milde producten te gaan met uitsluitend natuurlijke geurstoffen, of geheel geurloos.

 

Beauty Quote

”’The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”’~Eleanor Roosevelt