• Bescherm je gezicht.
  Waarschijnlijk zorg je er al voor dat je huid goed wordt schoongehouden. En dat je de juiste producten kiest die volledig zijn afgestemd op je probleemhuid. Bijvoorbeeld: de zachte milde gezichtsreiniging  Minerale Mud Zeep van Sea of Life.  Of als je niet van blokzeep houdt is er een prima alternatief in de  Lemon and Tea Tree Facial Wash van Essential Care.  Gebruik dit in combinatie met de  Organic First Aid Lotion van Essential Care, en je hebt een compleet en zacht rescuepakket.
 • Om bacteriën geen kans te geven je plan van aanpak te saboteren is het nu van belang dat alles wat in aanraking komt met je huid smetteloos schoon is. Houdt borsteltjes, sponsjes en kwastjes die je gebruikt voor het aanbrengen van je make-up schoon. Verschoon ook je hoofdkussen meer dan regelmatig. Net als je kleding.
 • Gebruik je haarstyling producten? Hou er dan rekening mee dat ze geen contact maken met je huid.
 • Slaap voldoende! Omdat je huid ’s nachts tijd nodig heeft om te herstellen, is het zeer belangrijk dat je minimaal acht uur per nacht slaapt.
 • Je huid wil ademen, dus is het van belang dat je op goed absorberende kussens slaapt. Katoenen kussens bijvoorbeeld veroorzaken geen irritatie en belemmeren de zuurstoftoevoer niet wanneer je er op ligt.
 • En heb je wel eens stilgestaan bij het gebruik van je telefoon?
  Het is één van de meest vervuilde objecten: een broeiplek van bacteriën. Zorg daarom dat je niet met je gezicht de telefoon raakt als je belt, en dat je telefoon regelmatig schoon gemaakt wordt.
 • Tot slot: Medicijnen als oplossing. Soms is acne niet te verhelpen met goede verzorgingsproducten en –rituelen. Maak in ieder geval een afspraak met de huisarts. De huisarts kan vaststellen in welke gradatie zich jouw acne-aandoening bevindt. Er zijn diverse middelen voor verschillende gradaties.
  De voorgestelde behandeling kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals leeftijd, de ernst van de huidaandoeningen en hoe lang je er al mee rondloopt. De huisarts zal je dan verder adviseren, behandelen, of doorverwijzen.