Na de tips en weetjes over winterhanden en wintervoeten, volgen in deze en de volgende topics enkele lekkere recepten om je geplaagde handen en voeten te verwennen. We beginnen met de beloofde warmende handscrub. Hij is heerlijk en goed voor de doorbloeding in je handen! 

Warme Honing Hand Scrub
De honing en suiker in deze scrub maken je handen direct zalig zacht! De citroen geeft het een verrassend geweldige geur!

Bereidingstijd: 5 min.
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingredienten:

  • 1 eetlepel honing
  • 50 gr suiker
  • ½ eetlepel citroensap

Bereiding:

  1. Doe de suiker in een kom
  2. Verwarm de honing 25 seconden in de magnetron
  3. Voeg al roerend de honing en citroensap toe en mix dit goed. Misschien moet je nog een klein beetje citroensap toevoegen als de mix te dik is. Doe dit met kleine beetjes tegelijk, zodat je mengsel niet te dun wordt.
  4. Toepassing: maak je handen nat met water, schep een kleine hoeveelheid in je handen, en wrijf dit in met ronde bewgingen goed over je handen. Vergeet ook je nagelriemen niet. Spoel goed af met water, en gebruik  tot slot een lekkere handcrème of handzalf.

TIP: vind je de suiker te grof omdat je handen misschien beschadigd zijn, gebruik dan in plaats van de suiker, gemalen havermout. Zo heerlijk zacht dat je het zelfs op je gezicht kunt toepassen.