Acne is een vervelend en vaak hardnekkig probleem.
In deze en de volgende Topics, krijg je een aantal Tips & Tricks. Heb je zelf ook tips? Deel ze met ons!
Hieronder volgen de tips.
  1. Wees niet te goedgelovig Als we de reclame mogen geloven is acne heel makkelijk te verhelpen…als je hun (vaak dure) product maar koopt. Er zijn dan ook ontzettend veel middeltjes op de markt die puistjes zouden bestrijden. Omdat je er graag van af wilt, ben je dan ook al snel geneigd het te kopen. Kijk goed uit, want de meeste producten zijn lang niet zo goed als je hoopt.
  2. Wat zit er in? Check altijd goed de ingrediënten! Zit er zeep in? Dan zal het voor je acne weinig goeds doen. Integendeel!. Zeep is namelijk een puistjesopwekker en is daardoor absoluut niet geschikt om puistjes te voorkomen. Wees extra alert, want veel producten bevatten zeep, maar dit wordt vaak anders genoemd bij de ingrediënten. Producten van de bekende merken Clearasil en Garnier bevatten allemaal zeep en kun je dus maar beter laten staan.
  3. Ook tandpasta kun je beter niet gebruiken tegen puisten. Veel mensen beweren dat dit goed werkt, maar het tegendeel is waar. Tandpasta is niet bedoeld om op je gezicht te smeren en bevat tevens onderdelen die ook in zeep zitten. Het droogt je puistjes niet uit, maar kan het aantal puisten zelfs verergeren.
  4. Wees voorzichtig met medicijnen. Je kunt  vandaag de dag heel gemakkelijk online medicijnen bestellen tegen puistjes. Lang niet alle medicijnen zijn goed voor je en veel van die medicijnen zou je officieel niet eens mogen krijgen zonder recept. Als je toch medicatie wilt, is het het verstandigst om naar je huisarts te gaan.. Zo weet je zeker dat je iets krijgt wat goed voor je is.
  5. Wel of geen chocolade eten? Er is meermalen onderzoek gedaan naar chocolade en puistjes maar er is nooit een direct verband gezien. Het is dus niet zo dat je puistjes krijgt omdat je chocolade eet. Wat wel het geval is, is dat sommige mensen door een soort allergische reactie puistjes kunnen krijgen na het eten van chocola.
  6. Er wordt gezegd dat je puistjes krijgt wanneer je je niet goed wast en niet op je hygiëne let. Dit is onzin en heeft helemaal niets te maken met acne. IZoals gezegd: in  zeep zit zelfs een puistjesopwekker.
  7. Mensen van alle leeftijden kunnen acne krijgen. Puistjes worden ook vaak jeugdpuistjes genoemd. Hierdoor denken mensen dat alleen jongeren last hebben van puistjes. Dit is niet helemaal onwaar, want in de puberteit krijg je veel te maken met hormonen en is de kans op puistjes groter.
  8. Afblijven!  Er wordt vaak geadviseerd om de puistjes uit te knijpen.. Je puistje is inderdaad snel weg, maar door de inhoud van een puistje is het goed mogelijk dat je meer puistjes krijgt. Ook zul je altijd littekens blijven zien. Het is dus vaak beter om je acne niet uit te knijpen.