Ben jij ook zo dol op thee, en het hele ceremonieel dat er bij hoort, zoals mooie theekopjes, verfijnde lepeltjes, en natuurlijk heerlijk geurige theezakjes? Welnu, dat was de inspiratie voor deze zeeptheezakjes.

Ik heb hier een volledige, redelijk gedetailleerde tutorial voor je om deze zelf te maken.


De materialen die je nodig hebt.

(a) Zeep: Je kunt kiezen voor een al bestaand stuk lekkere zeep, en die in het gewenste formaat snijden. Maar je kunt ook zelf een lekkere zeep maken. Ik gebruikte een Melt & Poar Soap Base. Sommigen vinden misschien dat dit niet het “echte werk” is, maar ik vind het fantastisch. Het is heel erg eenvoudig. Je snijdt gewoon een blok van de gietzeep en laat deze smelten in de magnetron (of als je niet beschikt over een magnetron, doe het dan au bain-marie). Dan  voeg je eventuele ingrediënten naar keuze, en bijvoorbeeld nog geurolie toe. (Ik gebruikte Earl GreyThee.) Dan giet je het in een vorm (kan een flexiblele vorm zijn, maar ook bijv een leeg boterkuipje) en laat het uitharden. Snijd het in rechthoeken ongeveer 4 “x 6”. Dit zijn kleine zeepjes (denk aan formaat hotel zeep) Het is raadzaam om ieder zeepje in een stuk  donker papier te verpakken.
(b) Labels: De theelabeltjes zijn echt heel eenvoudig om zelf te maken. Knip ze uit, vouw ze in tweeën, en knip kleine inkepingen in de hoeken (zie foto’s).  In mijn voorbeeld heeft elk label een “Made by” en “For” op de rug, zodat je deze zeepjes als cadeautje kunt geven. Je kunt ook een klein berichtje schrijven aan de binnenkant van het label, om het nog persoonlijker te maken.
(c) Wit tissue of zijdepapier: op het gevoel op lengte maken, één per zeep. * Niet bedoeld voor gebruik in het bad of douche.
(d) Tape
(e) Lint
(f) Nietmachine
(g) Schaar

Hoe te vouwen in theezakjes-stijl:

 

1. Leg één zeepje op het tissuepapier, Verticaal gecentreerd, maar een beetje hoger dan het midden.

2. Vouw de twee zijden over de zeep, zodat ze elkaar enigszins overlappen. Tape het dicht. Vouw twee scherpe randen om een rechthoekig doosje te maken.

3. Vouw het midden naar binnen


4. Vouw de onderkant omhoog over de zeep en zeker dit met een “rondje tape” of een stukje dubbelzijdige tape.

5. Knip het nu zo bij dat de boven en onderkant dezelfde hoogte hebben

6. Vouw de twee hoekjes naar binnen om zo een punt te maken

7. Vouw de punt om en tape die dicht.


8. Draai om en niet het draadje aan het zakje. Maak een knoopje aan het eind om te voorkomen dat het touwtje er uit kan glijden. Niet het label aan het andere eind van het touwtje. Als je het lastig vindt om het via deze instructies te doen, dan kan het helpen om er even een echt theezakje bij te pakken als voorbeeld. Ik heb er al even eentje naast gelegd op de foto.


Veel plezier met het maken ervan.

Ik ben weg……thee drinken.