Eén van mijn grote hobby’s is zelf zeepjuwelen en cosmetica maken. Ontstaan uit nood, omdat ikzelf en mijn gezin nogal teergevoelig en allergisch zijn uitgevallen, ben ik begonnen met in eerste instantie zeep maken. Dit werd al snel gevolgd door crèmes, scrubs en ga zo maar door. Het is heerlijk om precies te weten wat voor (gezonde) ingrediënten er in de producten zitten. En niets is zo leuk, en geeft zoveel voldoening als het  uitproberen van het (h)eerlijke eindresultaat. En vaak voor een fractie van de prijs waar je het voor in de winkel zou kopen! (ook niet onbelangrijk in deze krappe tijden). Daarom zal ik af en toe enkele van mijn lekkerste recepten delen. Want alles wat je deelt wordt meer, zeg ik maar.

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, en koning Winter al voor de deur staat te trappelen lijkt het mij de juiste tijd voor 2 lekkere recepten om je geplaagde handen en voeten te verwennen. We beginnen met een warmende handscrub. Ze zijn allebei heerlijk en goed voor de doorbloeding in je handen en voeten!

Warme Honing Hand Scrub
De honing en suiker in deze scrub maken je handen direct zalig zacht! De citroen geeft het een verrassend geweldige geur!

Bereidingstijd: 5 min.
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingredienten:

  • 1 eetlepel honing
  • 50 gr suiker
  • ½ eetlepel citroensap

Bereiding:

  1. Doe de suiker in een kom
  2. Verwarm de honing 25 seconden in de magnetron
  3. Voeg al roerend de honing en citroensap toe en mix dit goed. Misschien moet je nog een klein beetje citroensap toevoegen als de mix te dik is. Doe dit met kleine beetjes tegelijk, zodat je mengsel niet te dun wordt.
  4. Toepassing: maak je handen nat met water, schep een kleine hoeveelheid in je handen, en wrijf dit met ronde bewegingen goed in over je handen. Vergeet ook je nagelriemen niet. Spoel goed af met water, en gebruik  tot slot een lekkere handcrème of handzalf.

TIP: vind je de suiker te grof omdat je handen misschien beschadigd zijn, gebruik dan in plaats van de suiker, gemalen havermout. Zo heerlijk zacht dat je het zelfs op je gezicht kunt toepassen.

Recept voor Warmende Voetolie
Warmende voet massage olie kan ook worden gebruikt voor spierpijn.

Bereidingstijd: 5 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingredienten:
60 ml zoete amandelolie
30 ml jojoba olie
3 druppels perermunt etherische olie
1 druppel rozemarijn etherische olie
1 druppels tea tree etherische olie
1 druppels gember etherische olie

Bereiding:

  1. Meng de zoete amandelolie met de jojoba olie. (als je geen zoete amandelolie hebt kun je ook andere basisolieën gebruiken.)
  2. Voeg één voor één de druppels essentiele olie toe, en schud zachtjes na iedere toevoeging.

Toepassing:
Zachtjes de voet masseren met de olie (nog fijner is het natuurlijk om het door iemand anders te laten doen) . Het ontspant je spieren en zo heb je een heerlijk zachte aromatherapie. Bovendien ruiken je voetjes ook nog eens erg lekker.