Al eerder heb ik uitgelegd hoe je crème of milk maakt. Met daarbij een aantal lekkere recepten. Maar als je avontuurlijk bent aangelegd, en graag experimenteert, zul je ontdekken dat er talloze manieren en recepten zijn om een fijne crème te maken. Daarom behandel ik in deze post een ​​aantal algemene regels over hoe je (geklopte of geslagen) crème maakt. Het is niet moeilijk.Volg gewoon de regels, en ik weet zeker dat je een geweldige crème-maker zult worden.

Een klein beetje achtergrond:
Crèmes zijn semivaste emulsies, een mengsel van olie en water. Zij worden onderverdeeld in twee types: olie-in-water (O / W) of water-in-olie (W / O) crèmes.
Om een ​​zelfgemaakte huidcrème te maken, heb je drie componenten nodig:

Water Fase: water, hydrolaat, sap, melk, enz.
Vetfase of Vetcomponent (VC) : plantaardige olie, dierlijke vetten, lanoline, siliconen, wassen, etc.
Emulgator: speciale emulgator voor crèmes of was, lanoline, lecithine, enz.
Crème met een speciale emulgator is gemakkelijker te maken, heeft een betere textuur, en zorgt voor een stabiele emulsie, zodat olie zich niet gaat scheiden van het water.
Een crème kan ook conserveringsmiddelen  actieve ingrediënten, extracten, etherische oliën, enz.  bevatten. Om de emulsie te stabiliseren kun je minder emulgatoren en te gebruiken, en in plaats daarvan kiezen voor gelvormers, zowel xanthaan, guar, of verdikkingsmiddelen.

Het bewaren van Homemade Facial Crèmes:

Als je net je allerbest geslaagde recept ever hebt gemaakt, wil je natuurlijk niet dat je die vroegtijdig weg moet gooien omdat ze bedorven is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je product beschermd is tegen bacteriën. Dat betekent hygiënisch werken (zie ook: Het maken van een creme of milk deel 2), en controleren of de pot/fles die je wilt gebruiken goed afsluitbaar is.
Als je klaar bent met het bereiden van een product,  plaats je deze direct in de koelkast.
Label je pot of fles met de datum. Zo kun je altijd onthouden wanneer het product is gemaakt.
Haal de crème  uit de verpakking met een spatel en niet met je vingers. Contact van je handen met de zelfgemaakte crème zorgt ervoor dat deze sneller zal bederven, als gevolg van verspreiding van bacteriën.
Doe je zelfgemaakte gezichtscrème in kleine flesjes en vries ze in. Wanneer je er aan toe bent om ze te gebruiken, kunt je de crème gewoon ontdooien voor een heerlijke beauty traktatie!

Voordat je begint:
Het is gemakkelijker om water-in-olie (W / O) emulsie te maken. Bij je eerste stappen in “Homemade Cosmetica”  is het beter om vette crèmes creëren waarin de hoeveelheid olie die gebruikt wordt, meer  is dan het watergehalte.
Begin met slechts 3 tot 4 ingrediënten. Dat is gemakkelijker te begrijpen en voorkomt fouten en daarmee teleurstellingen.
Het is belangrijk om niet gemakzuchtig te zijn. Blijf mengen, met afwisseling van een aantal zeer korte pauzes, totdat het product volledig afgekoeld is.
Meng water en oliën van dezelfde temperatuur.
In plaats van hydrolaten, kun je ook gebruik maken van getrokken thee, kamille, calendula, groene thee, enz.
Bijna alle andere componenten worden als laatste toegevoegd, wanneer créme is afgekoeld.

Oefening baart kunst!
BELANGRIJK: Zorg ervoor dat je, voordat je begint met het maken van je zelfgemaakte product,  je werkplek grondig schoon hebt gemaakt. Was je handen, maar ook alle servies, keukengerei, lepels, of andere tools die je wilt gebruiken.
We beginnen met het maken van een test recept, zodat beter inzicht krijgt in de techniek van het maken van crèmes. Ik heb het eenvoudigste recept gekozen dat ik kon bedenken, dus hier gaan we.

Je hebt nodig:
Pot of fles –
Garde, of Mini mixer of melkopschuimer-
Lepels – 1 theelepel, 1 eetlepel
Mengen keukengerei – lepels, stokjes, enz.
Ingrediënten:
1 theelepel bijenwas
3 eetlepels amandelolie
3 eetlepels mineraalwater

Instructies:

Stap 1. Smelt bijenwas au bain-marie.

Stap 2. Wanneer de bijenwas compleet gesmolten is voeg je 3 eetlepels amandelolie toe. Vergeet niet om de hele tijd te roeren

Stap 3. Verwarm het water en voeg heel erg langzaam 3 eetlepels warm (!) water bij de bijenwas, vermengd met amandelolie

Stap 4. Roer het mengsel gedurende 10 minuten intensief, en giet het in een schone pot of fles.

Stap 5. Meng de crème met de mini mixer tot het volledig afgekoeld is. Dit vraagt wat tijd, soms wel zo’n 20 minuten

Stap 6. Je crème is klaar!

Hier zijn enkele andere recepten voor het maken van gezichtscremes:

Homemade Face Cream voor de droge huid

Je hebt nodig:
3 eetlepels cacaoboter
120 ml avocado-olie
2 eetlepels sinaasappel thee
4 druppels Geranium Roos etherische olie

Homemade Creme voor de gevoelige huid

Je hebt nodig:
2 eetlepels cacaoboter
90 ml zonnebloemolie
4 eetlepels rozenwater
6 druppels sandelhout essentiële olie

Zelfgemaakte Face Cream voor de vette huid

Je hebt nodig:
2 eetlepels cacaoboter
90 ml amandelolie
4 eetlepels rozemarijn thee
3 druppels lavendel essentiële olie

En voor elk huidtype

Je hebt nodig:
40 gr. amandelolie
40 gr. bijenwas
40 ml rozenwater
10 druppels essentiële rozenolie
Dus hier heb je de basistechniek voor het creëren van zelfgemaakte huidcrème. Heb je nog vragen, gedachten of misschien wil je je eigen ervaringen delen? Laat dan je reactie hieronder achter.

Ik post regelmatig mijn lekkerste en leukste natuurzuivere zeep en cosmetica recepten! Ben je intussen ook helemaal verslaafd aan zelf pure huidverzorging maken en wil je niks missen? De beste manier is je inschrijven om te volgen, zodat je een melding krijgt van nieuwe berichten op Gezondheid!

Advertenties