Op tv word je doodgegooid met reclames over mascara De ene nog fantastischer dan de andere. Ze beloven wonderen, maar daar moet natuurlijk dik voor betaald worden.

Zelf mascara maken is relatief eenvoudig. Ik geef je hier een natuurzuiver recept, en dat heeft in dit geval wel zijn beperkingen. Waterproof is het dus bijvoorbeeld niet. Maar het voordeel is wel dat het zeer zacht is voor je ogen. Probeer het zelf zou ik zeggen, en laat horen wat je ervaringen zijn.
Wees natuurlijk wel altijd heel voorzichtig met producten die je gebruikt rond je ogen, zelfs al zijn die producten natuurzuiver.

Mascara
Meng in een kommetje:

  • Enkele druppen Aloe Vera Gel
  • Enkele druppels Vitamine E Olie
  • Een mespuntje houtskool

Mix het, en klaar is je mascara. Om het op te brengen kun je een oude tandenborstel gebruiken, of een mascaraborsteltje.

Eyeliner
Voor eyeliner neem je een klein beetje cacaopoeder vermengd met een beetje kokosolie. Wat ook kan is een beetje houtskool op een iets vochtig penseeltje gebruiken. Denk er wel om dat je beide niet in je ogen krijgt.

Wil je de eyeliner iets dikker, meng dan gelijke delen kokosolie en kokosboter en voeg daar een beetje houtskool aan toe.Voor een bruine eyeliner kun je in plaats van houtskool cacaopoeder gebruiken.

Advertenties