Nu heb ik voor bijna het hele lichaam recepten geplaatst. Onze voeten, armen, lichaam, gezicht en lippen zijn nu in goede verzorgde handen. Blijft er nog één dingetje over: onze adem. Na het tanden poetsen, of gewoon overdag is het fijn om je mond te kunnen spoelen met zo’n lekker fris mondwatertje.

Dit heerlijke mondwater helpt je om slechte adem tegen te gaan, en je mond en tandvlees gezond te houden.

Citroen Salie Mondsplash

Genoeg voor ca 500 ml.
Dit recept duurt ongeveer 15 minuten om te maken, en twee weken om in te trekken. De kruidenbrandewijn is onbeperkt houdbaar in een fles met schroefdop.

Ingredienten:

  • 240 ml brandewijnextract van salie, tijm en mirrepoeder. Andere kruiden mogen ook, kies dan kruiden met een antibacteriele werking.
  • 240 ml gedistilleerd water
  • 5 ml citroensap

Bereiding:

  • Om het brandewijnextract te maken doe je 1 theelepel van ieder gedroogde salie, tijm en mirrepoeder in 240 ml brandewijn. Sluit goed af en laat het 2 weken staan.
  • Filter de Brandewijn, voeg het water toe en schud zodat het goed mengt.
  • Giet een paar theelepes in een glas en voeg de citreonsap toe. Roer het, spoel er je mond goed mee en spuug daarna uit (wel uitspugen natuurlijk, en niet opdrinken :-))

Opmerking:
Er zijn verschillende meningen over mondwater wel of niet op alcoholbasis. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, dan kun je ook je mond spoelen met een lekkere kruidenthee met citroen toegevoegd. De citroen geeft een lekker fris gevoel.