We willen natuurlijk allemaal met mooie gladde benen en oksels in onze zomerjurkjes. Daarom maken we vandaag een zijdezachte en natuurlijke scheercrème. Zo weet je wat je op je lichaam smeert en hoef je niet bang te zijn voor irriterende stoffen en overgevoelige reacties.
Er zijn vele manieren om scheercrème te maken, van supersimpel tot behoorlijk ingewikkeld. Het recept van vandaag is lekker simpel, maar daarom niet minder fijn.  Want het resultaat is: Zijdezachte benen, oksels, of, voor de mannen, een heerlijk glad en streelzacht gezicht. Want ja, ook voor onze mannen is dit een heerlijk goedje.
De toegevoegde olie zorgt dat  je huid wordt gevoed en daardoor heerlijk zacht aanvoelt. Wel even je wasbak of douche goed schoonmaken naderhand, want door de olie kunnen er een beetje vettige resten achter blijven. De scheercrème is heerlijk om te  gebruiken na een lekker ontspannend bad. Maak er een extra fijn verwenmoment van door bij je scheersessie een verwarmde handdoek te gebruiken (heel eventjes in de magnetron).  Enjoy!
Je hebt nodig:
  • Twee theelepels (gesmolten) cacaoboter of kokosolie,
  • twee theelepels (zelfgemaakte) vloeibare *Castille Zeep
  • een scheutje olijfolie of andere olie naar keuze
  • Je kunt essentiële oliën toevoegen vanwegen hun specifieke eigenschappen: bijv, lavendelolie vanwege helende of kalmerende werking, of Calundela voor de gevoelige huid, etc
Bereiding:
Doe alles in een kom en klop flink op. Gebruik een garde of een mixer, geen staafmixer in dit geval. Je wilt een lobbige romige massa krijgen. Blijft je mengsel te dun, dan voeg je wat kokosolie toe totdat het dik genoeg is. Wil de substantie niet genoeg aan elkaar binden dan kun je er een heel klein beetje heet water bij doen. Het is een beetje op gevoel werken, net zolang tot je een mengsel hebt gecreëerd dat lekker smeerbaar is.
*Wil je weten hoe je zelf vloeibare Castille Zeep maakt? Kijk dan HIER naar het Engelstalige tutorfilmpje 🙂
Advertenties