Een heerlijk supersimpel maar zalig verwenreceptje. Om relaxed de onstuimige herfst in te gaan. Verwen jezelf met een zijdezacht melkbad, en voel je huid weer helemaal streelzacht en fluwelig worden.

Melk bad recepten zijn de snelste en  gemakkelijkste badproducten die je zelf kunt maken , en ze zijn ook het meest rustgevend. Als je dan ook nog eens gebruikt maakt van zuivere essentiële oliën, dan is succes helemaal verzekerd!

Melk verwijdert dode huidcellen en verzacht de huid . Ook voedt en verzacht ze , dus het is vooral goed voor de droge huid of de huid die haar vitaliteit verloren lijkt te hebben.

Dit recept bevat maizena en Baking Soda ( natriumbicarbonaat), om de verzachtende werking op de huid te versterken, en daarnaast geeft ze het badwater een zijdeachtig gevoel. Ze zijn ook zeer geschikt en rustgevend voor de jeukende huid .
Een punt over vet : Hoe hoger het vetgehalte van de melk , het meer voedend het is voor je huid. Dit is dus één van de weinige keren dat mager niet je beste keus is .

Ingrediënten

  • 200 gram volle melkpoeder
  • 65g  maïzena
  • 50 gram Baking Soda ( natriumbicarbonaat)
  • Etherische olien naar keuze

Bereiding:

  • Combineer de melkpoeder , maïzena en Baking Soda ( natriumbicarbonaat) in een grote donkere glazen of PET- plastic pot. Doe de deksel er op en schud de pot totdat de poeders volledig gemengd zijn .
  • Voeg de essentiële oliën toe van één van de geursuggesties verderop in dit recept . Sluit de pot goed, en schud om te mengen.
  • Laat het mengsel 24 uur voor gebruik “rusten” . Bewaar op een koele , donkere plaats .

Toepassing:
Giet 1 tot 2 kopjes van je milkybad in warm stromend water. Roer even rond om eventuele klontjes te verwijderen. Ga achterover liggen en ontspan !

Eindig je Spa-ervaring met een hydraterende lotion of bodyboter . Lekker!
Enkele geursuggesties voor je Silky Milky Bad

Lavendel Lift: 10 druppels essentiële olie lavendel , 9 druppels citroen, 1 druppel kamille

Sunny Citrus : 10 druppels bergamot essentiële olie , 9 druppels sinaasappel , 1 druppel roos , ylang ylang of jasmijn. Let op: deze mix niet gebruiken in de zon – het kan het risico van zonnebrand verhogen .

Silk & Spice : 10 druppels essentiële olie lavendel , 9 druppels patchouli of sandelhout , 1 druppel kruidnagel Let op: als je huid gevoelig is , laat de kruidnagel dan achterwege .

Sweet Vanilla Heaven :10 druppels vanille essentiële olie .

TIP : 

Voor een extra luxe spagevoel kun je ook een handjevol rozeblaadjes, of bijvoorbeeld lavendel aan je bad toevoegen. Heb je even geen melkpoeder bij de hand? Dan kun je ook echte melk gebruiken.

Geniet!

Advertenties